De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en Vladimir Poetin bij een eerdere ontmoeting. ©  AP

Poetin feliciteert Noord-Korea met 74ste verjaardag Volksrepubliek

De Russische president Vladimir Poetin heeft de leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, gefeliciteerd met de 74ste verjaardag van de oprichting van de Democratische Volksrepubliek Korea, zo meldt het Koreaanse staatspersagentschap KCNA vrijdag.

gjsBron: BELGA

“Ik heb er alle vertrouwen in dat Rusland en de Democratische Volksrepubliek Korea door gezamenlijke inspanningen constructieve bilaterale betrekkingen zullen blijven onderhouden, gericht op het versterken van de stabiliteit op het Koreaanse schiereiland en in Noordoost-Azië”, zo luidde het.

De twee landen onderhouden “van oudsher vriendschappelijke en goede banden als buurlanden”, aldus Poetin. Rusland en Noord-Korea “hebben een rijke ervaring opgebouwd in vruchtbare samenwerking op vele gebieden”, voegde hij eraan toe.

Op 9 september wordt de Dag van de Stichting van Noord-Korea gevierd. Donderdagavond werden in de communistische republiek grootschalige feestelijke evenementen gehouden. Deze werden onder andere bijgewoond door leider Kim Jong-un. De festiviteiten worden vrijdag voortgezet.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent