© klu

Tijdlang geen treinen tussen Hasselt en Aarschot: probleem opgelost

Lummen/Herk-de-Stad -

Alle treinverkeer tussen Hasselt en Aarschot lag stil sinds 7.45 uur. “Er is een storing van de voeding voor de werking van de seinen en de bovenleiding. Onze technici zijn ter plaatse”, aldus woordvoerder van Infrabel Frédéric Petit. Om 9.20 uur was het probleem opgelost en kon het treinverkeer hernemen.

Vanaf 7.45 uur ontstond er een file aan de gesloten spooroverweg in Schulen (Herk-de-Stad). Veel automobilisten maakten na een tijdje rechtsomkeer, maar er slalomden er ook tussen de slagbomen door. Omdat alle overwegen tussen Hasselt en Aarschot gesloten waren, was het voor veel weggebruikers zoeken om toch aan de overzijde te geraken. De overwegen zijn inmiddels allemaal weer open, en ook het treinverkeer werd hernomen.

“De storing duurde anderhalf uur. Overal werden vervangbussen ingelegd. Het betrof een storing aan de seininrichting. De bovenleiding is in orde. Ons systeem heeft veel technische installaties en we proberen problemen te voorkomen door onderhoud en vernieuwing van de installaties”, vertelt Frédéric Petit. (Koen Luts )

 © Koen Luts

Aanbevolen
Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt