Het koppel zou ondertussen opnieuw samenwonen. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man ranselt echtgenote af na verdenking van overspel: “Ze moest afscheidsbrief schrijven”

Heers -

Een 45-jarige man uit Heers riskeert 18 maanden cel omdat hij zijn echtgenote opsloot in hun woning nadat hij haar verdacht van overspel. “Ze moest zelfs een afscheidsbrief schrijven.”

Shauni Deferm

Het koppel was 25 jaar getrouwd toen er relationele problemen ontstonden. Op 26 oktober 2021 moest de politie voor de eerste keer tussenkomen tijdens een echtelijke ruzie. Volgens de procureur werd de man toen zelfs even gecolloqueerd.

Op 8 december escaleerde het opnieuw tussen het koppel. De man stuurde eerst hun tienerdochter weg naar de grootouders omdat hij zijn vrouw voor een ultimatum wilde stellen. “Ze moest bekennen met wie ze vreemdging”, zo stelde de procureur. “Nadien sloot de man de woning af, zo waren de poort en rolluiken dicht. Ze kreeg slagen, werd op de salontafel gegooid en toen ze wilde ontsnappen werd ze vastgegrepen en terug in de woning gegooid. Hij schreeuwde dat hij haar kapot zou maken en liet haar zelfs een afscheidsbrief schrijven.”

18 maanden

Uiteindelijk alarmeerden de buren de politie nadat ze de vrouw gewond uit het raam op de bovenverdieping zagen klimmen. “Ze werd toen met haar armen weer binnen gesleurd”, zo sprak de aanklager. De man werd meteen gearresteerd en kreeg een contactverbod. “Maar daar houdt hij zich niet aan.” De procureur eist een opsluiting van achttien maanden met probatie-uitstel.

De advocaat van de man vraagt de opschorting onder voorwaarden. “Wij betwisten de feiten niet, enkel de voorbedachtheid. Die man was toen emotioneel niet stabiel. Alles was te kaderen binnen zijn speedverslaving en depressie.” Ondertussen zou het koppel opnieuw samenwonen. “Er zijn geen nieuwe feiten meer gepleegd.”

Vonnis volgt op 3 oktober.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten