Pfizer-vaccin tegen omikron-subvarianten ingezet tijdens boostercampagne

Ons land zal bij de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus ook gebruik maken van het vaccin van Pfizer tegen de Wuhan-variant en de omikron-subvarianten BA.4 en BA.5. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdag beslist.

mtmBron: BELGA

Afgelopen maandag zette het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) het licht op groen voor het gebruik van datzelfde vaccin. Eerder was dat al het geval met de vaccins van Pfizer en Moderna tegen de BA.1-omikronsubvariant.

Dat laatste vaccin wordt nu al ingezet in de nieuwe vaccinatiecampagne. De Interministeriële Conferentie besliste woensdag de levering van het vaccin tegen de subvarianten BA.4 en BA.5 te aanvaarden, net zoals de meeste andere Europese landen trouwens. Ze zullen bij de toekomstige leveringen over enkele weken ingezet kunnen worden samen met de reeds geleverde 1.748.160 aangepaste Pfizer-vaccins en de 403.800 aangepaste Moderna-vaccins.

De mensen die zich in de zomer al lieten boosteren met een origineel vaccin, zoals een deel van de bewoners van de woonzorgcentra, 80-plussers en zorgprofessionals, komen met een minimuminterval van 3 maanden opnieuw in aanmerking voor een volgende booster, deze keer met een aangepast vaccin.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten