©  BELGA

De grootste test tot nog toe? Standard krijgt zondag Club Brugge over de vloer: "Hen kloppen met de steun van de hele stad"

Met het bezoek van Club Brugge op zondag staat het ‘new look’ Standard van Ronny Deila voor zijn grootste test van dit seizoen. “Met de steun van de supporters en de hele stad kunnen we hen kloppen”, aldus een zelfverzekerde Standard-coach.

Thomas Standaert

Negen op negen en slechts één doelpunt geïncasseerd in hun laatste drie wedstrijden. Na een moeilijke start is Standard net op tijd onder stoom gekomen voor het bezoek van Club Brugge. De Rouches zijn al negen wedstrijden ongeslagen tegen Club in eigen huis en hopen die reeks zondag verder te zetten.

'Geloof in onze kansen'

“Dit wordt een grote test voor ons”, sprak Ronny Deila vrijdagmiddag op zijn persconferentie. “Als we goed georganiseerd blijven, zoals in onze vorige wedstrijden, gaan ze moeilijk aan kansen komen. Anderzijds hebben we zelf genoeg offensieve kwaliteit om hen pijn te doen. Ik zie spelers in mijn team die ook bij hen in de ploeg zouden staan. Ik geloof in onze kansen. Thuis kunnen we het hen moeilijk maken. Met de steun van de supporters en de hele stad ben ik zeker dat we hen kunnen kloppen.”

 ©  BELGA

De historisch straffe prestatie van Club op Porto (0-4) lijkt Deila niet af te schrikken. “Zondag verwacht ik een andere wedstrijd. Maar ik was wel degelijk onder de indruk van hun match in Porto”, verzekerde de Noor. “Ik denk dat er weinig ploegen zijn die de afgelopen twintig jaar zo een resultaat hebben neergezet in Porto. Het was een amazing performance van een club die al vele jaren op een hoog niveau aan het presteren is. We kijken er naar uit om ons met hen te meten.“

Ngoy vier tot zes weken out

Voor die krachtmeting kan Deila niet rekenen op Nathan Ngoy. De jonge verdediger liep tegen STVV een scheurtje op in de hamstrings en staat vier tot zes weken aan de kant. Ook Kostas Laifis (hamstrings) is nog niet fit, waardoor Deila noodgedwongen zijn defensie moet herschikken. Nieuwkomers Steven Alzate en Marlon Fossey wachten nog altijd op hun werkvergunning.

 ©  BELGA

Verder is het afwachten of zomeraanwinsten Stipe Perica en Philip Zinckernagel, van wie veel verwacht wordt, hun debuut maken in de basis. “Ik vind het moeilijk om veel te veranderen aan een ploeg die in the winning mood is. Ik ga niet wisselen om te wisselen” , verklapte Deila. Maar door de blessure van Ngoy word ik nu wel gedwongen om iets te veranderen. Op training merk ik dat de kwaliteit en de intensiteit elke week hoger ligt. Als team zij we aan het groeien. Zondag tegen Club wordt een goed moment om te tonen wat we waard zijn.”

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent