©  BELGA

Voorstel van twee speeldagen effectieve schorsing voor Alessio Da Cruz (KV Mechelen) en Dani Ramirez (Zulte Waregem)

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag zijn schorsingsvoorstellen bekendgemaakt voor de twee rode kaarten van afgelopen weekend. Alessio Da Cruz (KV Mechelen) en Dani Ramirez Fernandez (Zulte Waregem) werden van het veld gestuurd, het bondsparket wil hen daarvoor allebei drie matchen schorsen, waarvan twee effectief. Beiden hangt ook 2.500 euro boete boven het hoofd.

Bron: BELGA

Alessio Da Cruz werd een minuut voor tijd door Bert Put naar de kant gestuurd, zaterdag tijdens de match tegen OH Leuven. Op een ongevaarlijke plek op het middenveld had OHL-aanvoerder Maertens net de bal afgepakt wanneer Da Cruz een tackle langs achter inzette. Hij kon onmogelijk nog bij de bal en zijn studs gleden ook af op de kuit en enkel van Maertens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daniel Ramirez Fernandez werd in de 17e minuut van het veld gestuurd. De Zulte Waregem-spits ging in een rommelige fase op de verkeerde manier naar een losse bal, volgens scheidsrechter Brent Staesens. Met geheven studs tackelde hij over de bal en op het scheenbeen van Franck Boya dat nadien aan het bloeden was Meteen rood, aldus Staesens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als de clubs niet akkoord gaan met het voorstel, wordt de zaak dinsdagmiddag behandeld door het Disciplinair Comité van het Profvoetbal.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent