“Vannacht koelt het minder sterk af, het blijft droog”

Vanavond en vannacht is het gedeeltelijk bewolkt. Daardoor koelt het wat minder sterk af dan de voorbije nachten. We krijgen minima rond 8°C.

Ruben Weytjens

Vrijdagvoormiddag zullen we in Limburg nog vaak een versluierde zon te zien krijgen. Namiddag wordt de bewolking dikker waardoor de zon het steeds moeilijker zal krijgen om er nog doorheen te prikken.

In het uiterste westen van België kan het tegen de middag al aan het regenen zijn maar in Limburg blijft het nog tot de vooravond overal droog.

Na 16 uur zouden uitlopers van de regenzone soms dicht in de buurt van het noordwesten van Limburg kunnen komen. Meetbare neerslag zit er voor de meeste regio’s echter niet in. Hoe meer naar het zuidoosten hoe groter de kans dat het nog tot na middernacht droog blijft.

Vanwege de toename van de bewolking blijft de temperatuur een graadje beneden het maximum van donderdag steken. Dat maximum zal dus ergens tussen 18 en 19°C uitkomen.

De wind komt uit het zuidwesten en is heel de dag zwak van kracht. Mede door de hogere luchtvochtigheid zal het daardoor toch nog zacht aanvoelen.

In de nacht naar zaterdag zouden er enkele uitdovende buien tot over Limburg kunnen doordringen.

Het westen van onze provincie blijft hiervoor het gevoeligst, tegen dat de buien het oosten zouden bereiken schiet er doorgaans niets meer van over.

Bekijk hier het weerbericht voor de komende dagen.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent