Tim Van Parijs (r.) en Jochen Claerhout gaan voor de gelegenheid de strijd aan met een Renault Clio Rally5. © RR

Rally BK East Belgian Rally

Tim Van Parijs schuift vertrouwde Porsche aan de kant voor Renault Clio Trophy: “Eens kijken of we nog iets kunnen betekenen tussen dat jong geweld”

Oudenaarde / Avelgem -

De East Belgian Rally luidt dit weekend de finale van het Belgisch kampioenschap in. Tim Van Parijs is een vaste klant in Sankt-Vith, maar de Oudenaardenaar verschijnt er dit keer niet met zijn vertrouwde Porsche aan de start. Samen met Avelgemnaar Jochen Claerhout neemt hij deel in de Renault Clio Trophy. “Het leek ons leuk om eens tussen de jongeren te rijden”, luidt het.

Jeroen D'hulster

Met de Rally van Monte Carlo, de Rally van Sardinië en de Ypres Rally werkte Tim Van Parijs dit seizoen al drie WK-rally’s af. “De Rally van Monte Carlo is altijd mooi”, zegt de 50-jarige carrossier. “Enkel jammer dat we daar zijn uitgevallen. Sardinië hebben we misschien wat onderschat. Achteraf bekeken was het parcours wat te bruut voor de Renault Clio Rally4 waarmee we reden. Qua parcours waren we wat ontgoocheld en door annulaties hebben we ook zeven of acht proeven niet kunnen rijden. Ieper reden we met de Porsche, maar omdat op de eerste dag de cardan linksachter brak, moesten we finishen via SuperRally. We zijn dan nog tweede geëindigd in de GT-klasse, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde.”

In de East Belgian Rally laat Van Parijs de Porsche aan de kant om zijn rentree te maken in een promotieformule. “Kurt Heyndrickx, al achttien jaar mijn vaste copiloot en ook sponsor, is ook actief in de paardensport, maar is dit weekend verhinderd door een wedstrijd”, gaat Van Parijs verder. “Het bleek de ideale gelegenheid om eens samen te rijden met Jochen Claerhout. We hadden er al lang over gesproken om dit ooit eens te doen. Het leek ons leuk om eens tussen de jongeren in de Renault Clio Trophy te rijden en te kijken wat we nog waard zijn. (lacht) We zullen wel zien of we nog iets kunnen betekenen tussen al dat jong geweld.”

Gelegenheidsdeelname

Van Parijs moet het in de Clio Trophy opnemen tegen onder meer Benoit Verlinde, de poulain van Claerhout, en zijn nieuwe stadsgenoot Casper Nielsen. “Dat hij nu in Oudenaarde woont, wist ik zelfs niet, maar dat is zeker een snelle piloot. We zullen wel zien waar we staan of belanden. We gaan ons best doen, maar willen ons vooral ook amuseren. Eigenlijk hebben we niet veel te verliezen. Het wordt een gelegenheidsdeelname in de Trophy. Volgende week sta ik opnieuw met Kurt in de Porsche aan de start van de Aarova Rally. Het is altijd uitkijken naar die wedstrijd hier. Het parcours bevindt zich slechts op een boogscheut van mijn carrosseriegarage. Er zijn twee proeven hier en twee nieuwe, mooie proeven in Ronse. Het zal zeker leuk worden”, besluit Van Parijs.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent