Duo in Lommel betrapt met 1 kg speed in de auto

Lommel -

Het openbaar ministerie heeft donderdag in Hasselt 15 maanden cel voorwaardelijk gevraagd tegen twee mannen die rond reden met 1 kg speed in hun auto. Op 2 juni 2021 liepen ze tijdens een controle in Lommel tegen de lamp. Ook de verbeurdverklaring van de wagen, een BMW, is gevraagd.

Geert Houben

De wagen was van een 49-jarige Nederlander, woonachtig in Pelt. Samen met een 31-jarige Houthalenaar waren ze naar Eindhoven gereden. “Om bokstraining te volgen.” Uiteindelijk stopten ze bij een Mcdonald’s in Nederland. “Daar is mijn cliënt uitgestapt om wat eten te halen. Toen hij terug kwam, begon de tweede betichte vreemd te doen”, aldus Jeroen Vandenberk, advocaat voor de Peltenaar. Niet veel later en net over de grens terug in België hield de politie de twee tegen. De drugs bleken onder de passagiersstoel van de Houthalenaar te liggen. Bij zijn thuis troffen de speurders nog speed, xtc, 1.155 euro cash en bruine heroïne aan.

“Hij was van plan de drugs te verkopen, maar had nog geen afnemers”, probeerde zijn advocaat de schade te beperken. Een huiszoeking bij de Peltenaar leverde dan weer een boksbeugel, een vuurwapen en anabolen op. “Hij heeft niets met de drugs te maken en daarvoor vraag ik de vrijspraak. Wat gevonden is bij de huiszoeking betwist ik niet en hiervoor lijkt een straf met uitstel gepast”, vervolgde Vandenberk. De raadsman vroeg om de wagen niet verbeurd te laten verklaren. “Het is gewoon kut. Ik wist niets van de situatie”, aldus de Peltenaar. De advocaat van de tweede betichte opperde om een werkstraf. “Hij heeft zich intussen herpakt.”

Vonnis op 20 oktober.  

Aangeboden door onze partners