©  AP

Trump krijgt week tijd om aantijgingen over door FBI geplant bewijsmateriaal aan te tonen

De vroegere Amerikaans president Donald Trump krijgt een “allerlaatste kans” om tegen 30 september aan te tonen welk bewijsmateriaal de FBI ‘geplant’ zou hebben. Dat melden Amerikaanse media. Tijdens de huiszoeking in het landgoed in Florida troffen speurders informatie aan die die speurders er volgens Trump zelf achtergelaten zouden hebben. De oud-president en zijn advocaten herhaalden die claim de voorbije weken meermaals, zonder daar echter bewijzen voor te geven.

Bron: BELGA

Een vorige week door de rechtbank aangestelde arbiter, oud-rechter Raymond Drearie, geeft Trump nu een allerlaatste kans om aan te geven om welke documenten het precies gaat. Tegen maandag moet de regering kopieën van alle niet-geclassificeerde items aan Trumps advocaten bezorgen.

Vervolgens moet het team van Trump een verklaring opstellen waarin ze oplijsten welke documenten in Mar-a-Lago door iemand anders achtergelaten werden.

Drearie moet de ruim 11.000 overheidsdocumenten, waarvan er sommige het hoogste niveau van geheimhouding hebben, beoordelen.

LEES OOK. Wat is Mar-A-Lago, de mythische en mysterieuze thuis van Donald Trump, waar vertrouwelijke documenten werden gevonden?

 ©  AP

Aangeboden door onze partners