©  BELGA

Na aflopend contract bij Quick-Step: Zdenek Stybar (36) trekt naar Team BikeExchange-Jayco

Zdenek Stybar heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De 36-jarige Tsjech rijdt volgend jaar voor Team BikeExchange-Jayco. Dat heeft de Australische ploeg zaterdag bekendgemaakt.

Jonas Withouck

Stybar kreeg geen nieuw contract bij Quick-Step Alpha Vinyl, de Belgische ploeg van Patrick Lefevere. Na acht seizoenen trekt hij de deur achter zich dicht bij Quick-Step.

“Het is speciaal voor mij om op het einde van mijn carrière nog te veranderen van team”, zegt Stybar bij zijn nieuwe team. “Ik had een goeie tijd bij mijn vorige team, maar ik kijk heel erg uit naar het nieuwe seizoen. Ik ben klaar om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen. Het wordt sowieso speciaal.”

“Natuurlijk zullen de Belgische klassiekers de belangrijkste koersen zijn voor mij. Ik kijk ernaar uit om daar competitief te zijn in mijn nieuwe kleuren, maar ik ben ook klaar om mijn ervaring te delen met de jonge renners. Ik ben er mij van bewust dat ook dit tot mijn taken behoort.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten