©  DBA

Crevits verliest bewustzijn tijdens bespreking begroting: “Zondag bekijken hoe het verder moet”

De Vlaamse onderhandelingen over de begroting zijn zaterdagavond opgeschort omdat minister Hilde Crevits (CD&V) onwel is geworden. “Zondagochtend bekijken we hoe het verder moet”, aldus Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).

Nele AchtenBron: BELGA

De Vlaamse regering was zaterdagnamiddag om 14 uur aan de tweede ronde van de begrotingsonderhandelingen begonnen. Maar omstreeks 19 uur, toen de kern van de regering samen zat, is minister Crevits plots onwel geworden.

Volgens minister-president Jan Jambon is de CD&V-minister ook even buiten bewustzijn geweest. “We vonden het raadzaam om de medische hulpdiensten erbij te halen. Die hebben geoordeeld dat het best was om een check-up te doen in het ziekenhuis. We horen nu dat alles toch redelijk gunstig evolueert”, aldus Jambon. “Ik zal zondagochtend contact nemen om te kijken hoe we de werkzaamheden kunnen voortzetten. Wanneer mevrouw Crevits in de loop van de dag verder zou kunnen, zullen we dat doen. Anders moeten we bekijken hoe we de situatie aanpakken.”

Maar wat als minister Crevits zondag niet kan verder onderhandelen? “Een groot staatsman heeft gezegd dat het niet goed is om op hypothetische kwesties te antwoorden”, aldus Jambon. Ook over een mogelijk uitstel van de Septemberverklaring, die maandagmiddag gepland is in het Vlaams Parlement, wil de minister-president het nog niet hebben. Hij wenst zijn collega Crevits vooral “een snel herstel” toe.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten