“Lokale bui is mogelijk, in de loop van de ochtend opnieuw regen”

Vannacht zal de bewolking vanuit het noordwesten dikker worden. Vanuit die richting zal het in de loop van de ochtend ook licht beginnen regenen. De minima schommelen rond 10 à 11°C.

Ruben Weytjens

Maandag zal er vroeg op de dag een zwakke regenzone van west naar oost over Limburg trekken. Lang en veel zal het nog niet meteen regenen, waardoor een deel van de voormiddag uiteindelijk droog zal verlopen. Tegen de middag arriveert er een volgende, intensere en uitgebreidere regenzone. Bijgevolg zal het overal in Limburg enkele uren gaan regenen.

Aan de achterzijde van die regenzone zullen er in het tweede deel van de namiddag en avond nog meerdere losse buien over Limburg passeren. Ten westen van onze provincie zullen de buien doorgaans intenser en talrijker zijn. Hoe meer naar het oosten, hoe meer ruimte er tussen de buien verwacht kan worden.

De wind spant aan tot gemiddeld 4 à 5 Beaufort met rukwinden tussen 40 en 55 km per uur. Na 17 uur wordt het rustiger.

Ook in de nacht naar dinsdag blijft de wisselvalligheid aanhouden. Onder de vele wolken wordt het niet kouder dan 8 à 9°C. De wind waait dan aan gemiddeld 3 Beaufort uit het westen.

Bekijk hier het weerbericht voor de komende dagen.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent