©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Groen en Ecolo vragen Dermagne om vaccinatieverlof opnieuw mogelijk te maken

Kamerleden Kristof Calvo en Cécile Cornet, van meerderheidspartijen Groen en Ecolo, roepen minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op om ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin vaccinatieverlof mogelijk te maken voor alle werknemers. Ambtenaren hebben al recht op zo’n klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten vaccineren, maar voor de privésector geldt dat nog niet.

Bron: BELGA

Het klein verlet - het zogenaamde vaccinatieverlof - gold tijdens de voorgaande campagnes voor alle werknemers. Voor de huidige herfstvaccinatie werd dat opnieuw ingevoerd voor ambtenaren, maar voor werknemers in de privésector vroeg minister Dermagne advies aan de Nationale Arbeidsraad (NAR). Maar, zeggen Calvo en Cornet, binnen die adviesraad liggen de werkgevers momenteel dwars.

“Tegen corona strijden we allemaal samen, het vaccin helpt ons daarbij. De werkgevers hebben zelf belang bij een succesvolle herfstcampagne. Het zal sowieso al moeilijker zijn om mensen te motiveren, het wegvallen van het vaccinatieverlof maakt dat alleen maar lastiger”, zegt Calvo zondag in een persbericht. Omdat de herfstcampagne al volop loopt, kan Dermagne niet blijven wachten op de NAR, “terwijl het moment aan ons voorbijgaat”.

Het uitblijven van de mogelijkheid tot vaccinatieverlof, creëert volgens Calvo een drempel voor werknemers in de privésector om zich te laten vaccineren.

Aangeboden door onze partners