Roger Waters ©  EPA

Optredens Roger Waters in Polen geannuleerd wegens kritische uitspraken over Oekraïne

Twee concerten die Roger Waters, medeoprichter van de rockgroep Pink Floyd, in april volgend jaar zou geven in de Poolse stad Krakau, zijn geannuleerd. De Britse muzikant had in een open brief van begin september forse kritiek geuit aan het adres van Oekraïne en het Westen in het conflict met Rusland.

Bron: BELGA

Waters had geschreven dat het Westen moet ophouden met het leveren van wapens aan Oekraïne. De Oekraïense president Volodimir Zelenski had hij ervan beschuldigd een “extreem nationalisme” te hebben getolereerd. Waters had hem opgeroepen een einde te maken aan deze  “moordende oorlog”.

Live Nation Polska, organisator van de concerten, liet weten dat de concerten van april 2023 zijn geannuleerd, zonder meer informatie. Waters ontkende op Facebook berichten van Poolse media als zou zijn groep zelf hebben afgezien van de optredens. Hij viel uit naar Lukasz Wantuch, gemeenteraadslid van Krakau, die inwoners van de stad had opgeroepen om de concerten te boycotten. Wantuch “censureert op een draconische manier mijn werk”, zo hekelde Waters.

De gemeenteraad van Krakau spreekt zich komende week trouwens uit over een motie om Roger Waters ‘persona non grata’ te verklaren en de muzikant op de zwarte lijst te zetten.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent