Australisch hotel overspoeld met klachten en negatieve reacties van Nederlanders na incident met Mathieu van der Poel

Het opvallende incident tussen Mathieu van der Poel en de luidruchtige kinderen in het Australische hotel is intussen bekend. Veel Nederlandse wielerfans kunnen niet geloven wat Van der Poel nu meemaakt en uiten met talloze klachten en ‘bad reviews’ hun ongenoegen aan het adres van het Novotel Brighton-Le-Sands, dat de politie zaterdagnacht optrommelde toen de Nederlander het aan de stok kreeg met de kinderen.

Jens Heylen, Vincent Van Genechten

Van der Poel bracht de nacht van zaterdag op zondag in de cel door omdat hij de meisjes van 13 en 14 zou geduwd hebben. Dat deed hij omdat ze lawaai maakten en herhaaldelijk op zijn deur klopten. Hij raakte daardoor gefrustreerd omdat hij niet kon slapen vlak voor zijn deelname aan het WK. Van der Poel werd gearresteerd en was pas rond 04u00 terug op zijn kamer. De Nederlandse kopman kwam nog wel aan de start, maar gaf er al na 30 kilometer de brui aan.

Intussen werd Van der Poel veroordeeld tot een boete van 1.500 Australische dollar, omgerekend zo’n 1.000 euro, voor de feiten. Hij gaat in beroep, maar vertrekt vandaag nog naar huis. De rechter rekende het Van der Poel zwaar aan dat hij het recht in eigen hand nam. Volgens de rechter had hij dat niet mogen doen, maar had hij de beveiliging van het hotel moeten bellen.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent