“Niemand zal vechten!”: commandant van Russisch militair rekruteringskantoor neergeschoten, schutter opgepakt

In het Russische Ust-Ilimsk, nabij de Mongoolse grens, heeft een man maandag de commissaris van een militair rekruteringskantoor neergeschoten. Dat melden Russische media.

jvhBron: Zona, Nexta

Op sociale media circuleren beelden van het incident. Daarop is te zien hoe een man het militaire registratie- en rekruteringskantoor binnenstapt met een wapen, schreeuwt “Niemand zal vechten!”, en het vuur opent, terwijl het aanwezige personeel in paniek wegloopt.

Militair commissaris Alexander Eliseev werd geraakt door de schutter. Die man werd zwaargewond naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, hij zou de aanval volgens officiële berichten overleefd hebben maar nog steeds op intensive care liggen. Volgens verschillende andere berichten op Telegram zou de man inmiddels overleden zijn, maar die informatie is nog niet bevestigd. Er is geen sprake van andere slachtoffers.

“Ik schaam me dat dit gebeurt op een moment dat we juist verenigd zouden moeten zijn”, reageerde gouverneur Igor Kobzev van de oblast Irkoetsk op de aanval. “We moeten niet tegen elkaar vechten, maar tegen echte bedreigingen.”

De dader zou de 25-jarige Zinin Ruslan zijn, een man die in de buurt van het rekruteringscentrum woont. Er bestaat nog geen formele duidelijkheid over zijn motivatie, al ligt gezien zijn schreeuw de link met de recente beslissing van de Russische president Vladimir Poetin om honderdduizenden Russen te mobiliseren voor de oorlog in Oekraïne natuurlijk voor de hand.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent