© Gerard Peeters

© Gerard Peeters

© Gerard Peeters

© Gerard Peeters

ZinInZang organiseert al tien jaar meezingevenementen

Bilzen -

ZinInZang heeft er 10 jaar activiteit opzitten. In totaal organiseerden ze 109 meezingevenementen met duizenden aanwezigen. De evenementen zijn niet alleen live te volgen, er zijn telkens ook online meezingvideo's en een uitzending op tv.

Gerard Peeters

"In oktober 2012 organiseerden we ons eerste meezingevenement ZinInZang", klinkt het bij de organisatie. "Tijdens een bezoek aan Amsterdam brachten we in ons hotel in Weesp een bezoekje aan een meezingevenement. We mochten meedoen en vonden het erg gezellig. En dus wilden we iets soortgelijks ook in Bilzen organiseren. Zo werd ZinInZang geboren. Het evenement werd georganiseerd in JC De Bilding. De keuze viel op voornamelijk Nederlandstalige liederen uit het collectieve geheugen. De teksten werden telkens geprojecteerd zodat meezingen geen probleem was. De publieke belangstelling liet niet lang op zich wachten en de mond-aan-mondreclame deed zijn werk. Al snel mochten we maandelijks gemiddeld 120 liefhebbers verwelkomen. JC De Bilding zat meermaals afgeladen vol. En er was ambiance."

En zelfs tijdens corona bleven de organisatoren van het meezingevenement actief. "Onze bevriende muzikanten stuurden hun thuisopnames door", klinkt het. "We maakten een video met ondertitels en zetten het online op ons videoplatform. Zo kon ons publiek maandelijks hun meezingevenement beleven. We hebben onze videolink ook doorgestuurd aan alle 800 Vlaamse woonzorgcentra. Zo kunnen ook zij hun eigen ZinInZang organiseren voor hun bewoners. En toen kwam Eclips TV. Sinds februari 2021 wordt onze nieuwe meezingvideo tweemaal per maand uitgezonden, normaal op de 4de zondag van de maand en de herhaling de woensdag nadien. Voor het exacte uur kijk in je tv-gids op tv."

Ondertussen is de organisatie tien jaar verder en heel wat ervaring rijker. Tijdens de warme zomermaanden nam het team van ZinInZang de tijd om te herbronnen en te reorganiseren. In september was er geen live evenement, maar wel een online meezingvideo. Op donderdag 6 oktober gaat het 11de seizoen van ZinInZang van start: live van 14 tot 16 uur in JC De Bilding op de site van CC De Kimpel in Bilzen. Luk Vonken en Tony Appermont bieden alle liefhebbers van ZinInZang vrolijke noten in de herfst. Een bonte mengeling van mooie chansons, leuke volksdeuntjes, af en toe een vleugje melancholie en romantiek. "We kijken er naar uit om iedereen terug te zien, want na 10 jaar is het ZinInZang-gebeuren een namiddag om vrienden en gelijkgestemden te ontmoeten."

Alle informatie is terug te vinden op www.zininzang.be of www.zininzang.wordpress.com

http://www.zininzang.be

https://vimeo.com/user108612038

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen