Flint Waleson probeert voorbij Ivan Maras te geraken. © Rudy Declerck

Basketbal Beker van België KBGO Finexa - Okapi Aalst 73-99

17-jarigen Matt Rotsaert en Siel De Doelder treden in galamatch voor KBGO in de voetsporen van hun bekende vaders: “Het was mooi om zien”

Oostende -

KBGO Finexa speelde zondagmiddag in de Oostendse Stallingen een verdienstelijke bekerpartij tegen topklasser Okapi Aalst maar verloor met 73-99. Bij afwezigheid van de gevestigde waarden lieten de aanstormende jongeren een goede indruk.

Koen Verdruye

Veel volk zondagmiddag in de historische Stallingen, waar vroeger een kolkende sfeer hing toen de eersteklassers op bezoek waren bij het toenmalige Sunair BCO. “Onze jonge gasten hebben niks aan die nostalgie”, aldus KBGO-voorzitter Chris Jonckheere. “Voor hen is dit een zaal en een match zoals zoveel andere.”

KBGO Finexa miste zondag Kediambiko, Pintelon en Verstraete, die nog op stage waren met Filou in Kroatië. Aalst nam echter geen risico’s en liep vlot uit. “Aalst is erg afhankelijk van een drietal spelers”, aldus coach Kris De Pauw. “Toen die na de rust naar de bank verhuisden, konden wij meer in de wedstrijd komen en de kloof kleiner maken.”

Voorzitter en coach waren vooral blij met de inbreng van de jonkies. Matt Rotsaert en Siel De Doelder zijn amper 17 jaar maar vielen uitstekend in als zoons van twee bekende vaders. Mike De Doelder, de vader van Siel, speelde ooit nog voor Okapi en was een aandachtig toeschouwer. Matt Rotsaert is de kleinzoon van Avanti Brugge-coach Werner en zoon van Sam (ex-KBGO en nu coach Charleroi). Jules, de andere zoon van Sam, speelde op het tweede terrein met de U14, zodat vader Sam van het ene naar het andere terrein holde.

“Het was mooi om zien en voor de hele club een mooie propagandamiddag”, glunderde voorzitter Chris Jonckheere. “Beiden doen het goed en zijn zeker wissels op de toekomst. Ze zijn het levende bewijs dat de opleiding centraal staat bij ons en wij er alles aan doen om die jongens op het juiste moment te brengen.”

Het bekeravontuur van KBGO zit er nu op, maar het programma blijft druk. “De jongens hadden zondagmorgen ook al een jeugdmatch gespeeld”, wilde Jonckheere nog kwijt. “Ze kunnen het perfect opbrengen om van de ene in de andere match te rollen.”

KBGO speelt vrijdagavond tegen Kangoeroes Mechelen B in Top Divsion 2A. Het wordt dus opnieuw een korte trainingsweek voor de bende van Kris De Pauw.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent