© Jan Vuerstaek

© Jan Vuerstaek

Birthe wint prijs van Tuinhier Bilzen voor haar groentetuintje

Bilzen -

Afgelopen weekend werd de jonge winnaar van de actie ‘Joepie een eigen tuintje’, een organisatie van Tuinhier Bilzen, getrakteerd met een cadeautje.

Jan Vuerstaek

De deelnemertjes van de actie kregen in het voorjaar een pakketje met plantjes en zaden aangeboden om thuis zelf aan de slag te gaan met een eigen tuintje. Ze konden hierbij hulp krijgen van een door hen zelf gekozen tuincoach. Vervolgens konden ze foto’s insturen van hun tuinactiviteiten. Daaruit werd dan een winnaar gekozen.

Deze keer viel de eer te beurt aan Birthe Vos uit Bilzen. Haar tuincoach, papa Wim, wist al een tijdje dat zijn 10-jarige dochter over groene vingers beschikte. Zij was dan ook ontzettend fier om haar eigen tuintje te mogen tonen. "Ik heb heel wat tomaten, courgettes, hoge zonnebloemen en een dikke pompoen kunnen telen", zegt Birthe. "Van de pompoen ga ik eind volgende maand een mooie Halloweenpop met kaarsjes in maken." Als beloning voor haar enthousiaste inzet voor haar tuintje kreeg Birthe van enkele bestuursleden van Tuinhier Bilzen een mooi bijenhotel, waarmee ze in het voorjaar weer fijn aan de slag kan in de tuin van de familie Vos.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen