Stijn Stijnen kijkt met Patro zijn ex-club in de ogen. ©  Dick Demey

Limburgse clubs kennen tegenstander in Beker van België, Stijn Stijnen ontvangt met Patro Club Brugge: “Dit is het héél groot lot”

Er is geloot voor de 1/16de finales van de Beker van België. Met KRC Genk, STVV, Lommel SK, Patro en THES gingen liefst vijf Limburgse clubs de trommel in. Ontdek hieronder tegen wie zij het opnemen op 8, 9 of 10 november.

Stijn Stijnen (Patro): “Landskampioen is het héél groot lot!”

Patro ontvangt in de volgende bekerronde Club Brugge. “Fantastische affiche”, straalt coach Stijn Stijnen. “Tijdens de loting zie je clubs als Eupen en co liefst zo snel mogelijk verdwijnen om bij de toppers Genk, Anderlecht en Club Brugge uit te komen. De landskampioen is dan het héél groot lot, voor de club maar ook voor het Maasland. Dat dit nu al veel teweeg brengt, zie ik aan mijn gsm die explodeert”, lacht Stijnen, die elf jaar bij Club Brugge speelde, waar ook Patrospelers Renson, Verburgh, Verlinden en Milts een verleden hebben.

“Tuurlijk maakt dit ook emotioneel iets los. Ik speelde er later nog tegen met Beerschot. En in de jongste voorbereiding oefenden we nog in en tegen Brugge. Dit wordt voor Patro en de Common Group een ferme financiële opsteker. Voor zo ‘n affiche doe je het toch. Daarom neem ik elke bekerwedstrijd ook altijd heel serieus. Sportief maken we weinig kans, maar toch moet elke wedstrijd nog gespeeld worden”, knipoogt Stijnen. In 2015 speelde Patro ook voor de beker thuis tegen Club Brugge. Toen werd het 0-4 na treffers van Vanaken (2x), Meunier en Vossen. (jmi)

In 2015 speelden Patro en Club Brugge al eens tegen elkaar. ©  Raymond Lemmens

Dimitri de Condé (KRC Genk): “Zwaarst mogelijke loting“

Promovendus Westerlo was met Seraing de enige mogelijke tegenstrever uit eerste klasse voor KRC Genk. De trip naar het Kuipje stond bij KRC Genk vooraf dan ook bovenaan de kolom ‘te vermijden’. Dat is dus niet gelukt. “Dit was de zwaarst mogelijke loting”, bevestigt ‘Head of Football’ Dimitri de Condé. “Een sterkere tegenstrever zat niet in de trommel. Maar als je de beker wil winnen, moet je steeds tot het uiterste gaan en enkele moeilijke hordes nemen. Hopelijk kunnen we na deze interlandbreak onze sterke prestaties doortrekken in de competitie en die flow vasthouden tot aan het WK. Dan trekken we ook vol vertrouwen naar Westerlo. Voordeel is dat niemand deze opdracht kan en zal onderschatten.” (mg)

Vorig seizoen speelden KRC Genk en Westerlo nog een oefenpot tegen elkaar. ©  JEFFREY GAENS

David Meekers (STVV): “We zullen Meux hartelijk ontvangen”

STVV mag het in de 1/16de finales van de Croky Cup op het eigen kunstgrasveld van Stayen opnemen tegen RFC Meux, de huidige nummer zes in de Waalse tweede amateurafdeling. “Met die loting kunnen we zeker leven”, reageert voorzitter David Meekers. “We zullen Meux hartelijk ontvangen en de ploeg ook met het nodige respect behandelen. Wat niet wegneemt dat het voor ons een must is om door te stoten naar de volgende ronde. Het zou leuk zijn om dit seizoen eens wat verder te geraken in de beker, want de laatste jaren waren de prestaties van STVV in de beker ondermaats.” (pivan)

 ©  JEFFREY GAENS

Glenn Neven (Lommel SK): “Zulte Waregem haalbare kaart

Lommel-kapitein Glenn Neven, die nog enkele maanden moet revalideren van een achillespeesblessure, blikt vooruit op het bekertreffen met Zulte Waregem. “Zulte Waregem gaat momenteel door een moeilijke periode, dus dan denk ik wel dat het een haalbare kaart is. Correctie: een meer haalbare kaart dan vele andere ploegen”, aldus de centrale verdediger. “Voor eigen publiek spelen in de beker is leuk, want ik denk niet dat onze fans zaten te wachten op een trip naar Waregem. Voor ons is de beker geen tussendoortje, dat hebben we vorig jaar tegen Charleroi al bewezen met nog een tweede mooie affiche tegen AA Gent.” (svc)

Glenn Neven. ©  Dick Demey

Wendy De Wit (THES): “Tegen Wouter Vrancken was interessanter geweest”

THES speelt in de volgende ronde van de Crocky Cup thuis tegen Oostende. “Er waren vier of vijf eersteklassers die we liever niet hadden en het is er toch eentje van geworden”, kan voorzitter Wendy De Wit er nog om lachen. “Een match tegen het KRC Genk van onze ex-coach Wouter Vrancken had interessanter geweest. Het feit dat we thuis spelen is leuk voor onze supporters. Praktisch gezien kunnen we nog niet veel doen, maar qua infrastructuur kunnen we de wedstrijd perfect organiseren. We hopen alleen dat de match niet samen met Westerlo-Genk gespeeld wordt, want we hebben dezelfde stewards.”

Tussen 2014 en 2017 was huidig KRC Genk-coach Wouter Vrancken nog trainer bij THES. ©  Dick Demey

De wedstrijden:

Westerlo - KRC Genk

STVV - Meux (2de amateur)

Lommel SK - Zulte Waregem

Patro - Club Brugge

THES - Oostende

Lierse (1B) - Anderlecht

Dender (1B) - Standard

Deinze (1B) - Eupen

Waasland-Beveren (1B) - Antwerp

Beerschot (1B) - Cercle Brugge

Lokeren-Temse (2de amateur) - KV Mechelen

Dessel Sport (1ste amateur) - AA Gent

Francs Borains (1ste amateur) - OHL

RWDM (1B) - KV Kortrijk

Seraing - Charleroi

Cappellen (2de amateur) - Union

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent