Dit is de vierde finalist van de Lekkerste Pizza van Limburg: “Ik ben hongerig naar meer”

Zonhoven -

Wie maakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Linda Borletti van Tartufo Italian Foodbar in Zonhoven kunnen zijn, een gecertificeerde pizzaiolo met erg veel ambitie. “Ik ben hongerig naar meer.”

Samen met haar man Ivano Scarpitte focust Linda Borletti zich op de pizza contemporanea, ofwel de hedendaagse pizza. “Het gaat om een recept dat traditie en innovatie verbindt: een mix van de traditionele Napolitaanse school en de klassieke Italiaanse pizza zeg maar.”

Om deze authentieke pizza met moderne twist onder de knie te krijgen, volgde Linda verschillende opleidingen. “In 2017 behaalde ik mijn diploma als kok om vervolgens naar Italië te trekken voor een opleiding tot pizzabakker.”

“Omdat ik hongerig ben naar meer, zal ik binnenkort de opleiding Master Istruttore in Italië volgen. Met deze opleiding mag ik me docente van de Accademia Pizzaioli noemen en kan ik mijn passie in de toekomst hopelijk overbrengen aan andere geïnteresseerde pizzabakkers in spe!”

Hoe vaak eet je pizza? “Als het restaurant geopend is, eten we elke dag wel een stukje.”

Beste pizza op de kaart? “De Pizza Chef met fior di latte, crème van paarse zoete aardappel, pancetta, burrata, verse basilicum, halfzongedroogde kerstomaten en chips van paarse zoete aardappel.”

©  Raymond Lemmens

Pizza Hawaï? “Klanten kunnen ananas bij hun pizza bestellen, maar wij leggen die er niet zelf op en noemen de pizza ook niet ‘Pizza Hawaï’, maar Pizza Fai Da Te wat ‘Pizza doe-het-zelf’ betekent. We serveren de ananas dus in een potje.”

Juryrapport? “We proeven dat Linda een professional is die haar vak van de besten heeft geleerd. De dosering van deze pizza - de verhouding tussen het deeg, de tomatensaus en de kaas - was de allerbeste. We zien hele kleine zwarte spikkeltjes in het deeg, zoals wel vaker bij pizza’s uit houtovens, maar proeven dat gelukkig niet.”

De winnaar van de Lekkerste Pizza van Limburg ontdek je zaterdag 1 oktober in ons weekendmagazine Goesting of in onze nieuwsapp.

Tartufo Italian Foodbar, Molenweg 77 in Zonhoven. Info: www.tartufoitalianfoodbar.be

“Klanten kunnen ananas bij hun pizza bestellen, maar wij leggen die er niet zelf op en noemen de pizza ook niet ‘Pizza Hawaï’”. © RR 

Aangeboden door onze partners