“Winderige en natte nacht”

In de loop van de avond gaat het stilaan harder waaien. Rond 1 uur bereikt een regenzone onze provincie vanuit het westen. De meeste regen valt tussen 3 uur en 5 uur. Het gaat in totaal om 10 tot 15 liter per vierkante meter. Nog vóór zonsopkomst zal de regenzone Limburg op de meeste plaatsen reeds hebben verlaten, al kunnen er aan de achterzijde wél nog stevige lokale buien volgen.

Tussen 2 en 6 uur zijn er rukwinden tot ongeveer 60 km/u te verwachten. Daarna zal de wind weer wat gas terugnemen.

Zaterdag zullen er in de loop van de dag een aantal buien van west naar oost over onze provincie trekken. Sommige buien kunnen pittig uit de hoek komen met daarbij ook kans op een aantal donderslagen. Op de meeste plaatsen blijft het veruit overwegend droog met van tijd tot tijd ook ruimte voor de zon. Lokaal kunnen de buien echter toevallig lang blijven aanslepen en daardoor veel regen achterlaten. De kans daarop is het grootst over het noorden.

De temperatuur bereikt een maximum rond 17 a 18°C. Onder intense buien zal het tijdelijk meerdere graden afkoelen.

In de vroege ochtend waait er een vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot ongeveer 60 km/u. In de loop van de voormiddag wordt het al snel wat rustiger met na 8 uur nog windvlagen tot hooguit 40 km/u. Namiddag en ‘s avonds staat er gemiddeld 3 Beaufort.

In de nacht naar zondag vallen er verspreid een aantal buien.

Het wordt niet kouder dan een graad of 10.

Bekijk hier het weerbericht voor de komende dagen.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent