Prinses Delphine (links) met een hoed van Cornelia ©  BELGA

Josje Huisman lanceert hoedenmerk Cornelia en prinses Delphine is alvast fan

Hoewel haar carrière bij K3 al zeven jaar achter ons ligt, denken de meesten onder ons meteen aan de meidenband bij het horen van de naam Josje Huisman. Nochtans deed de Nederlandse er sindsdien alles aan om andere paden te betreden. Al enkele jaren maakt Josje in haar vrije tijd hoeden en die hobby zet ze nu om in een waar bedrijf: Cornelia.

Camille Van Puymbroeck

Op de nationale feestdag kregen royaltyfans al een voorsmaakje te zien van Josjes hoedencollectie. Niemand minder dan prinses Delphine droeg een ontwerp van Huisman om haar feestelijke outfit af te maken. Nu, enkele maanden later, zijn haar hoeden ook beschikbaar voor u en mij. De website van Cornelia ging gisteren live en als klant heb je de keuze uit drie modellen en niet minder dan zestien kleuren in totaal. Prijskaartje? 350 euro, minstens.

LEES OOK:

Billy Rose Devoted Raspberry, 350 euro. © Cornelia

Niet niks, maar die prijs wordt volgens Josje door verschillende elementen gerechtvaardigd: “Het materiaal is afkomstig uit Spanje en wordt daar door een klein team in vorm geperst, waarna ik in mijn atelier in Zwolle de voeringen en linten toevoeg. De oplages zijn beperkt, het proces is heel kleinschalig en de kwaliteit hoog. Dat heeft nu eenmaal een prijs.”

Hoewel de drie verschillende modellen in eerste instantie wellicht weinig van elkaar verschillen, zit het verschil ‘m in de details. Ivy Rock is compact en vrij vierkant, Billy Rose wat ronder van vorm en achter Poppy Max kan je je helemaal verbergen. Omdat je je nu eenmaal elke dag anders voelt, vond Josje het belangrijk om voor elke mood een ontwerp te voorzien.

Poppy Max Bold Cognac, 350 euro. © Cornelia

Hoewel hoeden voor Josje zelf een heel normaal accessoire zijn, is dat zeker niet voor iedereen het geval. Toch gelooft de Nederlandse dat hoeden steeds meer deel zullen beginnen uitmaken van onze eigen, individuele stijl. Wie aan z’n proefstuk toe is en moeite heeft met het kiezen van een model, kijkt volgens Huisman best naar z’n gezichtsvorm.

“Ik stond hier vroeger nooit bij stil, maar de vorm van je gezicht bepaalt grotendeels welke hoed je wel of niet staat. Mensen met een vierkant gezicht kiezen bijvoorbeeld best voor Billy Rose, omdat dat model net rondere, zachtere lijnen heeft. Is je gezicht ronder van vorm, dan zijn Ivy Rock en Poppy Max een betere keuze om alles uit te balanceren. Al is het natuurlijk vooral aan jou om te bepalen wat je wel of niet mooi vindt staan bij jezelf.”

Ivy Rock Loyal Sand, 375 euro. © Cornelia

Detail voor de hoedenkenners: maten gaan van een 55 tot een 60. Voor de hoedenleken: die maten stellen je hoofdomtrek in centimeters voor.

Alle modellen zijn beschikbaar via de website van Cornelia.

Aangeboden door onze partners