Themabeeld ©  Shutterstock

Toerist (19) sterft in Mexico nadat hij burrito met sesamzaad eet, ondanks meerdere waarschuwingen aan restaurantpersoneel

Een Britse toerist is overleden in Mexico, nadat hij een vegetarische burrito met sesamzaad opat. Nochtans had de 19-jarige jongeman het restaurantpersoneel uitdrukkelijk gewaarschuwd voor zijn allergie aan die zaadjes.

jvhBron: Daily Mail

Joe Dobson uit Londen had het personeel in een restaurant in het kuststadje Playa del Carmen, nabij de populaire toeristische bestemming Cancun in het zuiden van het land, op 1 november 2021 meermaals zowel in het Spaans als in het Engels gevraagd om zeker geen ingrediënten met sesamzaad in zijn maaltijd te gebruiken. “Hij zei dat hij zou sterven als ze dat toch zouden gebruiken”, aldus een vriendin van de jongeman tijdens een zitting van de lijkschouwer over de zaak – een juridische vereiste in het Verenigd Koninkrijk bij overlijdens van staatsburgers in het buitenland.

“Toen het eten kwam, stuurde Joe het terug, omdat hij dacht dat ze toch sesamzaad gebruikt hadden”, klonk het verder. “Daarna kwam een ander bord. Hij nam twee happen, en zei ‘Neen, er zit toch sesamzaad in’. Hij stapte naar het personeel aan de bar. Dat bleef ontkennen. Ze zeiden dat hij wat thee met honing en citroen moest drinken. Joe kreeg last van zijn keel, en zei dat hij een ambulance nodig had, maar het personeel weigerde te bellen.”

De groep snelde nog naar het appartement waar ze verbleven en waar Dobson zijn epipen was vergeten, maar te laat: de jongeman kon niet meer ademen, raakte bewusteloos en overleed later in het ziekenhuis.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent