© RR

Stijn tovert ring voor vriendin uit kapotte tennisbal in Oostenrijk: “Ze stond te trillen op haar benen, maar heeft toch ja gezegd”

Bree/Oudsbergen -

Een verrassing van formaat was het voor Sam Jaeken (24) toen haar vriend Stijn Bosmans (26) tijdens een partijtje tennis in Oostenrijk plots een ring uit een kapotte tennisbal toverde. “Sam stond te trillen op haar benen, maar ze heeft toch ja gezegd”, lacht Stijn.

Gert Reynders

In oktober 2015 leerden Sam Jaeken en Stijn Bosmans elkaar kennen op het tennisterrein in Opglabbeek. “Dat was tijdens een groepstraining. We zijn toen aan de praat geraakt en een paar maanden later waren we een koppel”, vertelt Stijn. Intussen wonen ze al een tijdje samen in Opitter (Bree). “Omdat het tennis ons heeft samengebracht en het onze gezamenlijke passie is, wou ik Sam ook op een tennisplein ten huwelijk vragen. Maar niet zomaar een terrein. Omdat ons niveau net niet goed genoeg is om in een groot stadion te tennissen, ben ik op zoek gegaan naar een terrein met een prachtig uitzicht. Via Google vond ik geweldige locaties overal ter wereld. Maar allemaal te ver voor een verlengd weekend. Tot ik op een hotel met tennisterrein in het Oostenrijkse Going stootte. Vanop deze plaats heb je een fantastisch uitzicht op de bergen.”

“Omdat Sam pas jarig geweest was, heb ik een weekend in Going geboekt onder het voorwendsel van een laat verjaardagscadeau”, gaat Stijn verder. “Onze tennisspullen moesten natuurlijk ook mee. De ring had ik verstopt in een opengesneden tennisbal. Zo kon ik die gemakkelijk ongemerkt meenemen. Tijdens ons eerste avondmaal in het hotel zei Sam nog dat dit wel een ideaal moment voor een huwelijksaanzoek zou zijn. Omdat Sam van plan is om opnieuw te gaan studeren, heb ik gezegd dat ze daar eerst beter op zou focussen. Voor een huwelijk hadden we immers nog tijd genoeg.”

(Lees verder onder de foto’s)

 ©  RR

Dreamteam

Maar dat toekomstplaatje nam de dag nadien een heel andere wending. “Tijdens een partijtje tennis struikelde ik bij een spurtje naar het net”, zo doet Stijn zijn verhaal. “Daarop ging ik naar mijn sporttas om mijn handen af te vegen. Sam kwam aangelopen om te vragen of ik me pijn gedaan had. En dan heb ik die tennisbal bovengehaald. ‘Oei, die is kapot’, zei Sam. Dat was het moment waarop ik de ring uit de bal gehaald heb, op mijn knieën gegaan ben en haar ten huwelijk gevraagd heb. Sam stond te trillen op haar benen, ze was volledig van haar sokken geblazen. En het belangrijkste: ze heeft volmondig ja gezegd. Veel getennist hebben we die dag niet meer.”

Stijn - ingenieur bij ZF Windpower - en Sam - leerkracht in de Stedelijke Basisschool Dilsen - stappen in juli volgend jaar in het huwelijksbootje. “In het jaar dat ik haar ten huwelijk gevraagd heb, zijn we ook nog eens als eerste geëindigd in het tenniscriterium dubbel gemengd 3. Het is het bewijs dat we zowel naast als op het veld een dreamteam zijn”, besluit Stijn.

 ©  RR

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten