GEMEENTERAAD. Personeelskosten in Heers stijgen met acht procent, energiekosten verdubbeld

Heers
Frank Missotten

Meerjarenplan: De raad keurde enkele wijzigingen van het meerjarenplan van de gemeente en het OCMW goed. “Zo zijn de personeelskosten met 8 procent gestegen door de indexaanpassingen en de energiekosten zelfs verdubbeld op de halfjaarlijkse afrekening”, zei burgemeester Kristof Pirard (VLDumont). “Ondanks de grote meerkost van personeel en energie komen we nog altijd positief uit. Wij hadden begin dit jaar al een marge van 4 procent genomen op een mogelijke verhoging van de personeelskosten. Om de energiekosten te drukken, hebben we ons personeel bewust gemaakt van energiebesparende maatregelen.” Raadslid Luc Schalenbourg (CD&V) wierp op dat de subsidies van de verenigingen niet geïndexeerd zijn. “Zo krijgt iedereen op het einde van de rit wel 10 procent minder.”

Brouwerij: De meerderheid gaf groen licht aan de nieuwe raamovereenkomst voor de levering van dranken en materiële ondersteuning in de buurthuizen. “We hebben hiervoor alle brouwerijen aangeschreven, enkel Cristal Alken heeft gereageerd”, zei burgemeester Pirard. “De overeenkomst geldt van 1 oktober 2022 tot en met 30 september 2026. We hebben er het maximale uitgehaald.” Oppositieraadslid Gerald Kindermans (CD&V) vond van niet. “De opgestelde voorwaarden waren voor de meeste brouwerijen onhaalbaar. Ik begrijp ook niet waarom de gemeentelijke sporthal niet onder deze overeenkomst valt. De mogelijkheden voor een brouwerij om omzet uit buurthuizen te halen, zijn beperkt.”

Subsidie: Raadslid Kindermans vroeg zich tijdens het vragenuurtje af waarom de gemeente aan het oudercomité van basisschool De Bilter een subsidie van 15.000 euro gaf voor infrastructuurwerken. “Dit is niet de bevoegdheid van het oudercomité, er bestaat zelfs wetgeving die dit verbiedt.” Volgens burgemeester Pirard kreeg elke vestiging een eenmalig budget voor de aanpassing van hun infrastructuur. “Dit is in augustus trouwens eenparig goedgekeurd in de gemeenteraad, dus ook door u.” 

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen