Zowel de echtgenoot, de vader als de broer van het slachtoffer krijgen 6 maanden cel met uitstel. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dertiger krijgt 6 maanden cel met uitstel voor slagen aan echtgenote

Maasmechelen -

Een 39-jarige Maasmechelaar krijgt 6 maanden cel met uitstel omdat hij zijn echtgenote bij de keel greep. Later werd hij op zijn beurt afgeranseld door zijn schoonbroer en -vader.

Shauni Deferm

Op 19 juli 2020 ontstond er rond 17 uur een ruzie in de voortuin bij het koppel in Maasmechelen. Volgens de man ging het om een klein geschil. Toch bleef het volgens de vaststellingen in het dossier niet louter bij geroep en getier. De 39-jarige viel tijdens de ruzie zijn vrouw aan. Volgens haar verklaringen duwde hij haar in de garage waardoor ze ten val kwam, sloeg hij haar op de armen en kneep haar keel dicht.

“Ik heb haar niet geslagen. Ik heb haar bij de armen vastgegrepen en proberen naar binnen te trekken omdat ze buiten stond te schreeuwen en alle buren alles konden horen. Vandaar de blauwe plekken op haar armen”, zo vertelde de man voor de Tongerse correctionele rechter. “Ik heb haar ook niet bij de keel gegrepen. Het kan wel zijn dat ik de sjaal van haar hoofddoek vast had.” Volgens de aanklager wezen de kneuzingen en blauwe plekken in de nek en op de voorarmen van de vrouw wel degelijk op geweld. Ook de rechter volgt dit standpunt.

IJzeren staaf

Vier dagen na de echtelijke ruzie, ontstond er opnieuw een vechtpartij nadat de man enkele spullen wilde ophalen bij zijn echtgenote thuis. Omdat de vrouw panikeerde, belde ze haar vader en oom op. “Daar lopen de versies uit elkaar”, aldus de aanklager. De 39-jarige man werd vermoedelijk aangevallen met een ijzeren staaf en had vijf hechtingen nodig aan zijn voorhoofd. De oom en vader van zijn echtgenote hadden enkele schaafwonden en schrammen. De feiten werden deels op camerabeelden vastgelegd, waardoor de familieleden van de vrouw ook schuldig worden bevonden aan feiten van slagen en verwondingen.

Zowel de dertiger als de oom en de vader van de vrouw krijgen elk een celstraf van zes maanden met uitstel. Ieder moet ook een geldboete van 800 euro, waarvan 400 euro effectief, ophoesten.

Ondertussen is de rust binnen de familie volgens de beklaagden teruggekeerd. “Alle partijen hebben zich ondertussen verzoend”, zo sprak een van de advocaten.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten