Tom Crabbe.  ©  Geert Tresignie

Wielrennen Junioren

Pechseizoen van Tom Crabbe krijgt toch een happy end met transfer naar Avia-Rudyco: “Mijn leven staat in het teken van de koers”

Merchtem -

Voor Tom Crabbe (17) kreeg een pechseizoen toch nog een happy end met een mooie transfer. De Merchtemse junior toonde vorig weekend zijn kunnen in Zwitserland tijdens de driedaagse van Aigle, waar hij de nationale kleuren verdedigde.

Wim Redant

Tom Crabbe imponeerde in Aigle in de ploegkoers aan de zijde van gouwgenoot Stan Dens. “We werden tweede in de ploegkoers. Na twee dagen stonden we derde na twee sterke Duitse koppels. Op de slotdag zakte één team door het ijs, maar het andere duo was te sterk. Vooral Tobias Müller was indrukwekkend. Die Duitser werd eerder ook derde op het WK omnium en behoort tot de absolute wereldtop. In de puntenkoers werd ik zesde nadat ik nog wat beginnersfoutjes maakte. Ook in de afvalling eindigde ik als zesde, maar werd ik vooral opnieuw een ervaring rijker. Zowel in de temporonde als in de scratch werd ik derde. In de scratch was ik op weg naar de tweede plaats, maar op de streep gooide Müller zich nog voorbij mij.”

Crabbe kende dit jaar best wel wat ellende, maar toch trok met Avia-Rudyco een topteam aan zijn mouw. “Er wacht me een mooi programma en een uitstekende begeleiding. Ik realiseerde dus een mooie transfer ondanks een heus pechseizoen, dat al onder een slecht gesternte startte wegens knieperikelen. Nadien volgde een coronabesmetting, die uitmondde in klierkoorts. Na een zege in een Duitse pistemeeting werd ik op de tweede dag neergemaaid door een andere renner. Ik brak mijn pols, wat me vijf weken inactiviteit kostte. Het EK werd geschrapt in samenspraak met mijn coach Nicky Cocquyt en trainer Kristof De Baets.”

Crabbe streek intussen ook neer in de Gentse Topsportschool. “Aanvankelijk was het wennen op internaat, maar intussen valt het best mee omdat de andere renners vrienden werden. Zo loopt ook Stan Dens er school. Tweedejaarsnieuweling Matthijs Van Strijtem beschouw ik als een boezemvriend. Ik volg de richting Moderne Talen. Op koersvlak wil ik volgend jaar proeven van de grote koersen om me verder te ontwikkelen. Mijn leven staat nu eenmaal in het teken van de koers.”

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent