Archiefbeeld. ©  AFP

Minstens vier bergbeklimmers omgekomen bij lawine in Himalaya, nog tientallen vermisten

Minstens vier mensen zijn overleden en tientallen anderen zijn nog vermist nadat een lawine dinsdag een groep bergbeklimmers heeft getroffen in de Indiase Himalaya. Dat verklaart de lokale klimmersvereniging Nehru Mountaineering Institute in Uttarkashi.

adbBron: Reuters, Guardian, Hindustan Times

Een groep van 41 personen, onder wie 34 bergbeklimmers in opleiding en 7 instructeurs werd dinsdag om 8.45 uur lokale tijd getroffen door een lawine in de Gangotri-bergketen. De groep was op terugweg van de top van de 5.670 meter hoge berg Draupadi ka Danda-II in de staat Uttarakhand.

De Indiase luchtmacht en reddingsdiensten van zowel staats- al nationaal niveau doorzoeken het moeilijk bereikbare gebied. Volgens lokale media meldde het klimmersinstituut dat tien lichamen werden gezien. Intussen zijn vier lichamen geborgen. Minstens acht personen konden van onder de sneeuw gered worden en zijn naar het ziekenhuis overgebracht, de andere leden van de groep zijn nog vermist.

Volgens Amit Chowdhary van de internationale klimmersvereniging is het “de eerste keer in de geschiedenis van het Indiase bergbeklimmen” dat zo’n grote groep klimmers in opleiding omkomt bij een lawine. Minister van Defensie Rajnath Singh liet weten “diep geschokt” te zijn door de overlijdens: “Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de getroffen families die hun geliefden verloren hebben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent