Archiefbeeld. ©  REUTERS

Bus komt terecht in kloof in India: zeker 25 doden

In het noorden van India zijn zeker 25 mensen om het leven gekomen nadat hun bus in een kloof was gestort in een bergachtig gebied. Dat heeft de politie woensdag gemeld.

wverBron: BELGA

De bus had ongeveer 45 mensen aan boord, die op weg waren naar een huwelijk. Op een gevaarlijke bergweg in de staat Uttarakhand maakte de chauffeur een bruuske beweging, waardoor de bus 500 meter diep stortte. Volgens een hoge verantwoordelijke van de deelstaat zijn twintig mensen gered. De premier Narendra Modi had verzekerd dat de overlevenden alle mogelijke hulp zouden krijgen.

Er gebeuren veel verkeersongevallen in India. Vorig jaar kwamen daarbij volgens officiële statistieken meer dan 150.000 mensen om het leven. Mogelijk zijn het er in werkelijkheid nog veel meer. De wegen zijn vaak slecht onderhouden en de verkeersregels worden amper gerespecteerd. Volgens een rapport van de Wereldbank vertegenwoordigt India zowat 11 procent van het wereldwijde aantal verkeersdoden. Jaarlijks kost dat de Indiase economie zowat 75 miljard dollar (75,26 miljard euro).

Ook in de deelstaat Uttarakhand,  komen veel dodelijke ongevallen voor. De Indiase Himalaya ligt gedeeltelijk in de staat, met talrijke bedevaartplaatsen.

Aangeboden door onze partners