©  AFP

Deze cijfers bewijzen hoe historisch de stunt van Club Brugge is: van Belgische primeur voor Hoefkens tot de nul van Mignolet

Negen op negen in de Champions League, na een 2-0-zege tegen Atletico Madrid. Superlatieven om de krachttoer van Club Brugge te omschrijven, schieten tekort. Deze zeven records bewijzen wel hoe straf de stuntstart van blauw-zwart op het kampioenenbal is.

Yanko Beeckman

3

Club Brugge is de eerste Belgische ploeg ooit die zijn drie eerste wedstrijden in de poulefase van de Champions League wint.

9

Negen punten is het hoogste aantal dat Club Brugge ooit vergaarde in de groepsfase van de Champions League. En daar kunnen er straks dus nog bijkomen.

99

Is Club Brugge nu al zeker van de 1/8ste finales? Dat is een ingewikkelde rekensom met veel mogelijke scenario’s, maar we kunnen bijna met zekerheid – 99 procent – stellen dat één puntje in de resterende drie wedstrijden sowieso volstaat voor de volgende ronde.

 ©  BELGA

9 (bis)

Na de zege tegen Atlético Madrid staat Club Brugge al met anderhalf been in de 1/8ste finales: de ploegen die aan de poulefase van de Champions League begonnen met 9 op 9 – doorheen de jaren zijn dat 81 teams – kwalificeerden zich ook telkens voor de volgende ronde. “Ik wil dan ook niet de eerste ploeg worden waarbij het niet lukt”, aldus doelman Simon Mignolet.

1

Club won voor het eerst in zijn Champions League-geschiedenis tegen een Spaanse tegenstander.

3 (bis)

Club zou pas de derde Belgische ploeg ooit worden die zich weet te kwalificeren voor de tweede ronde van de Champions League. Anderlecht (2000-2001) en AA Gent (2015-2016) deden het blauw-zwart al eens voor.

   ©  BELGA

  1 (bis)

  Carl Hoefkens is de eerste Belgische trainer ooit die zijn drie eerste wedstrijden in de Champions League wint. Josep Guardiola (FC Barcelona, 2008-2009), Roberto di Matteo (Chelsea, 2011-2012), Tito Vilanova (FC Barcelona, 2012-2013), Diego Simeone (Atlético Madrid, 2013-2014) en Hans-Dieter Flick (Bayern München, 2019-2020) waren de laatste vijf coaches die met negen op negen hun Champions League-campagne openden. Wat nog straffer is: vier van hen haalden ook meteen de finale (Guardiola, Di Matteo, Simeone en Flick).

  0

  Simon Mignolet en Manuel Neuer (Bayern München) zijn de enige doelmannen die voorlopig drie clean sheets achter hun naam hebben staan in deze Champions League-campagne. Thibaut Courtois (Real Madrid) had daar woensdagavond nog kunnen bijkomen, maar hij is geblesseerd.

  6

  Het contrast met Hoefkens’ voorganger kan niet groter zijn. Alfred Schreuder werd bij Ajax door Napoli ouderwets in de pan gehakt en werd op een ongekende 1-6 nederlaag getrakteerd. Het grootste verlies sinds 1964 voor de Amsterdammers.

   Aangeboden door onze partners

   Niet te Missen

   Meest Recent