Landbouwer treft lichaam aan in maïsveld, parket en labo zijn ter plaatse

Herent -

Een loonwerker heeft in Herent een levenloos lichaam gevonden op een veld langs de Mechelsesteenweg. Dat wordt bevestigd door het parket en politie HerKo. De man vond het lijk rond 7 uur ’s ochtends toen hij voor een klant maïs aan het hakselen was.

Maarten De Cock en Hannelore Smitz

Rond 7.21 uur kreeg politie HerKo een melding binnen dat er in een veld langs de Mechelsesteenweg een lichaam werd aangetroffen. De lokale politie trok meteen ter plaatse. Het labo en het parket arriveerden iets later. Het plaats delict werd afgezet met witte schermen en een politielint.Het was een loonwerker uit de buurt die het lijk plotseling aantrof. “We waren aan het werk op het perceel, en toen zagen we tijdens de tweede ronde ineens iets vreemd liggen”, getuigt de loonwerker die liever anoniem wenst te blijven. “Onmiddellijk stopten we met werken. Eerst dachten we dat het om een dier ging, maar toen we dichterbij kwamen, zag ik een hand. Het lichaam moet er al een tijdje zijn, want toen ik uit mijn landbouwvoertuig stapte, stonk het er erg hard. Of het een man of vrouw is, kan ik dan ook niet zeggen. Het lichaam was in staat van ontbinding.”

Het maïs stond al vrij hoog, waardoor het lichaam onopgemerkt bleef. “Het betreffende perceel is gezaaid in juni ongeveer, dus het is de eerste keer dat er iemand werkzaam was. Ik ben uiteraard geschrokken van wat we plots aantroffen. Dit wil je écht niet meemaken.” Het landbouwvoertuig van de man werd in beslag genomen, en wordt na het onderzoek opnieuw vrijgegeven.

De precieze omstandigheden worden nu volop onderzocht door de politie en het parket. Rond de middag arriveerde het DVI-team, dat gespecialiseerd is in identificatie, en werden er door politiehelikopter RAGO luchtfoto’s gemaakt. Wat er exact gebeurde, en hoe lang het lichaam al in het maïsveld langs de drukke steenweg lag, was op woensdagmiddag nog steeds onduidelijk.

 ©  mdt

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent