© Marnik Geukens

KRC Genk na straffe inhaalrace op karakter naar volgende ronde van Youth League

De U19 van KRC Genk plaatsten zich na een heroïsche strijd, met liefst elf gele en vier rode kaarten, via een 2-4-zege op Slavia Praag voor de tweede ronde van de Youth League. Daarin wordt het Noord-Ierse Coleraine de tegenstrever. Racing speelt op 26 oktober thuis tegen Coleraine, op 2 november volgt de return.

Marnik Geukens

Net als in de heenmatch (1-2-zege voor de Tsjechen, nvdr.) profiteerde Slavia van een Genkse onoplettendheid om vroeg de score te openen. De bezoekers zochten en vonden Godts, die heerlijk voor de verdiende gelijkmaker zorgde. De 1-2 hing in de lucht, toen De Grand een vrijschop op de paal zag strandden. Op de counter werd het op slag van rust via de Praagse uitblinker Ogungbayi zowaar 2-1.

Diawara kopte bij de start van de tweede helft op aangeven van De Grand de gelijkmaker binnen (2-2). Een fraaie krul van Godts (2-3) hing de bordjes gelijk, waarna El Mazyani met de perfecte verre knal in blessuretijd de Genkse kwalificatie verzekerde: 2-4. Thuisspeler Milos Pudil kreeg nog rood na een slag op Van de Perre.

Na het laatste fluitsignaal gingen de poppen aan het dansen en waren er tal van opstootjes. Genk-speler Maarten Swerts kreeg nog rood voor provocatie, ook twee Slavia-spelers werden uitgesloten.

© Marnik Geukens

SLAVIA PRAAG: Dvorak – Konecny, Hunal (92’ Kolar), Behensky, Beranek – Lopatar (78’ Zitny), Zachoval (92’ Tredl), Ogungbayi – A. Pudil, Jelinek (68’Hajek), Toula (78’ M. Pudil).

KRC GENK: Penders – Martens, Manguelle (61’ Smekens), Al Mazyani, De Grand – Van de Perre, Swerts, Rotundo (46’ Claes) – Arabaci, Diawara, Godts.

Doelpunten: 9’ Adam Pudil 1-0, 27’ Godts 1-1, 44’ Ogungbayi 2-1, 47’ Diawara 2-2, 80’ Godts 2-3, 94’ El Mazyani 2-4.

Gele kaarten : 11’ Zachoval, 24’ Van de Perre, 38’ Hunal, 45’ Godts, 55’ Lopatar, 75’ A. Pudil, 96’ Swerts en Behensky, 99’ Penders, 102’ Al Mazyani en De Grand.

Rode kaart: 96’ Milos Pudil (slag), Maarten Swerts (provocatie na eindsignaal), Pavel Behensky (opstootje na eindsignaal), Jan Tredl (opstootje na eindsignaal).

Scheidsrechter: Bilbia (Bosnië-Herzegovina).

Toeschouwers: 500.

Herbeleef de wedstrijd onder de foto’s

 ©  Dominique Vaes

 ©  Dominique Vaes

 ©  Dominique Vaes

 ©  Dominique Vaes

 ©  Dominique Vaes

 ©  Dominique Vaes

 ©  Dominique Vaes

 ©  Dominique Vaes

    Aangeboden door onze partners

    Niet te Missen

    Meest Recent