©  Marieke Daenen

© Marieke Daenen

Onthaalouders laten opvangkinderen samen spelen

Heusden-Zolder -

In Heusden-Zolder ontstond een mooie en spontane samenwerking tussen onthaalouders. Gina en Stefan hebben een buitenschoolse opvang, Christa vangt baby’s en peuters op. De twee opvanglocaties merkten elkaar op en gingen zo samen aan de slag. “Het is eerder toevallig gekomen”, zeggen Gina en Christa. “Onze opvanglocaties zijn dicht bij elkaar gelegen. De kinderen riepen altijd naar elkaar.”

Marieke Daenen

Van het een kwam het ander en zo gingen de Rakkertjes op bezoek in de opvang van Christa, die een mooie tuin heeft. “Ongelooflijk hoe enthousiast al de kinderen waren, zowel groot als klein”, lachen Gina en Christa. De grootste kinderen waren fier dat ze zich mochten ontfermen over de kleintjes en de kleinsten waren op hun beurt trots dat ze konden spelen met grote kinderen. Beide onthaalouders vinden het belangrijk dat dit initiatief doorging. “De rakkers leren omgaan met de veel jongere peuters en baby’s”, zo zeggen ze. “Dat is voor hen een echte verrijking. De kleinste kindjes kunnen hun fantasie de vrije loop laten en zo zonder angst leren omgaan met andere kinderen. Maar ook hun vaardigheden worden op die manier gestimuleerd.”

Ook zin om onthaalouder te worden? Schrijf je dan in voor een van de infosessies via samenferm.be/kinderopvang/infosessies

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen