©  Dirk Welkenhuyzen

© Dirk Welkenhuyzen

© Dirk Welkenhuyzen

Zangkoor Aon de Statie Lanaken brengt tweede cd uit

Lanaken -

Sinds 2018 repeteren zo'n twintig senioren 't Volkskoer Aon de Statie wekelijks in het gelijknamige dienstencentrum in Lanaken. Op 9 oktober stellen zij in het Cultuurcafé van Lanaken hun tweede cd voor met de smakelijke titel ‘Porto wèlle v’r’.

Dirk Welkenhuyzen

Met Porto wèlle v’r stelt het zangkoor nu al hun tweede cd voor. “De cd omvat vooral gezellige volksnummers in het dialect, 14 in totaal”, zegt dirigent van 't Volkskoer Freddy Jans. “Die heb ik allemaal in een eigentijds jasje gestoken. En ja, op sommige momenten rockt het zelfs een beetje. Het mag een beetje swingen, hé. Ook enkele bekende operettemelodieën zijn te horen op de cd. De opnames gingen door in de Lanakense BM-Studio van Bertie Moors. Dat is gezellig, zo samen in een opnamestudio zingen. In totaal kon je me toch een 30-tal uur in de BM-studio terugvinden. Nu zijn de verwachtingen hoog gespannen op de komende cd-voorstelling.”

Voorstelling van de cd 'Porto wèlle v'r' gaat door op zondag 9 oktober 2022 om 11 uur in het Cultuurcafé in Lanaken. De inkom is gratis. De cd wordt te koop aangeboden aan 6 euro.

https://www.lanaken.be/dienstencentrum

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen