Archiefbeeld. ©  Serge Minten

Poolse gedetineerde zit urenlang op dak van Hasseltse gevangenis omdat hij niet wil uitgeleverd worden

Hasselt -

Een Poolse gevangene heeft donderdagmiddag enkele uren op het dak van de gevangenis van Hasselt gezeten. De man was het niet eens met zijn uitlevering naar Polen en kroop uit protest het dak op. Uiteindelijk kon hij door de brandweer naar beneden worden gehaald.

Olivier Simons

Normaal gezien zou de gevangene donderdag worden uitgeleverd aan Polen, maar dat zag de man totaal niet zitten. Tijdens zijn dagelijkse wandeling slaagde hij erin om tot op het dak van de gevangenis te klauteren. “Dat deed hij rond 11 uur”, zegt Anca Wauters, waarnemend directeur van de gevangenis. “We weten niet of hij hulp heeft gekregen of zelf omhoog is geklommen. De man was voor alle duidelijkheid niet gewapend en vormde geen gevaar voor zijn medegevangenen of de cipiers.”

“Rond de middag is de man uiteindelijk door de brandweer van het dak gehaald”, zegt Mieke Geutjens van de directie. “Hij heeft zich niet agressief opgesteld en is kalm gebleven. Omdat de man medicatie had ingenomen, is hij wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht.” De dagelijkse werking van de gevangenis is niet in het gedrang gekomen door het incident.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten