©  BELGA

Gouden wissels van Geraerts helpen Union aan 9 op 9 : “Dit is magisch”

Union won donderdag in extremis op het veld van het Portugese Braga. Met de inbreng van doelpuntenmaker Nilsson en Adingra had coach Karel Geraerts zeker zijn aandeel in de zege. “Ik had mijn invallers gevraagd om niet zomaar als toerist op het veld te komen. Ze moesten iets extra’s brengen, dat hebben ze gedaan. “

Yanko Beeckman en Pieter-Jan Calcoen

Van 1-0 naar 1-2 in de slotminuten. Braga-Union was ook een rollercoaster van emoties voor Union-coach Karel Geraerts. Bovendien maakten de wissels van de Maaslanders het verschil: “Onze invallers hebben iets extra gebracht. Ik ben blij voor Nilsson.”

Kun je je emoties tijdens de slotminuten omschrijven?

“Moeilijk. Het is een fantastisch exploot. Je kunt niet ontkennen dat zo een einde altijd ongelofelijk veel deugd doet. Het was magisch.”

Tot minuut tachtig misten jullie efficiëntie. Hoe analyseer je dat?

“Onze eerste helft was goed tegen een sterk Braga. Zij hebben veel snelheid en techniek, maar we hebben goed weerwoord geboden. We kregen ook kansen, maar scoorden niet. Het doelpunt van Braga was de ommekeer, nadien zijn we nog beter gaan voetballen, al heeft Moris ons wel nog moeten rechthouden. We zijn voor die ingesteldheid beloond.”

 ©  AFP

Nilsson was beslissend met twee goals. Je wissels loonden.

“Dit toont dat een brede kern geen overbodige luxe is. Ik ben blij voor Gustaf, hij heeft veel blessureleed gekend. Ik had mijn invallers gevraagd om niet zomaar als toerist op het veld te komen. Ze moesten iets extra’s brengen, dat hebben ze gedaan. Gustaf heeft bewezen dat hij meer is dan een targetman. Hij heeft ook goede voeten. Ik ben tevreden dat we hem ter beschikking hebben.”

Jullie hebben 9/9. Hoe zie je het vervolg?

“We moeten bescheiden blijven. Ik denk alleen maar aan de volgende match. We zitten nu wel in een goeie positie, we mogen ambitieus zijn en mogen dromen van de volgende ronde. Maar eerst even genieten. (lacht) Alleen niet te lang.”

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent