Archiefbeeld ©  Karel Hemerijckx

Donderdagnacht worden verkeerslichten gezet op kruispunt Kempische Steenweg en Grote Ring

Hasselt -

In de nacht van donderdag 13 oktober op vrijdag 14 oktober worden de portieken voor de nieuwe verkeerslichten geplaatst op het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (R74) in Hasselt. Tussen 20.00 uur en 6.00 uur wordt verkeershinder in de omgeving verwacht.

Dirk Jacobs

AWV plaatst alvast 3 definitieve portieken voor verkeerslichten op het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg in Hasselt. De vierde, aan de zijde van de Kempische brug, komt er pas nadat de verhogingswerken van de brug door De Vlaamse Waterweg nv klaar zijn, normaal gezien eind deze maand. “De werken zitten volledig op schema”, zegt Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg daarover. In de herfstvakantie staat de ingebruikname van beide bruggen gepland.”

Slim

“Als alles afgerond is, worden de nieuwe verkeerslichten op termijn ingezet als intelligente verkeerslichten”, zegt Vlaams verkeersminister Lydia Peeters (Open Vld). “Intelligente of slimme verkeerslichten communiceren met andere intelligente verkeerslichten maar ook met weggebruikers. Daardoor wordt het verkeer in de buurt optimaal gestuurd en meer op maat van verschillende gebruikers zoals hulpdiensten, openbaar vervoer, fietsers, enzovoort. Ook op het kruispunt van de Kempische Steenweg (N74) met de Genkersteenweg (N75) worden de verkeerslichten op dezelfde manier vernieuwd en in de slimme lichtenregeling geïntegreerd.

Politiebegeleiding

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, gaat AWV ‘s avonds en ‘s nachts aan de slag tussen 20.00 uur en 6.00 uur. De installatie gebeurt onder politiebegeleiding. Daarbij wordt het verkeer aan de zijde van de plaatsing kort stilgelegd. Dat kan tijdelijk voor lokale verkeershinder zorgen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten