©  FOD Economie

Website kampt met technische problemen door toestroom van mensen die verwarmingspremie aanvragen

Wie de verwarmingspremie wil aanvragen kan vandaag problemen ondervinden op de website van de federale overheidsdienst Economie, omdat veel mensen op dit moment de premie aanvragen. Zij krijgen de raad om dit later op de dag opnieuw te proberen. Wie de premie van 100 euro nog niet ontvangen heeft van de elektriciteitsleverancier, kan die nog tot en met zaterdag aanvragen.

wverBron: VRT

“Er is momenteel een technische storing bij de applicatie waarop je de verwarmingspremie kan aanvragen”, bevestigt de FOD Economie vrijdagochtend. “We zijn ons bewust van het probleem en proberen de applicatie zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verschillende gebruikers maakten via Twitter melding van moeilijkheden om de premie aan te vragen. Dat kan via de website van de FOD Economie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De regering voerde eerder dit jaar een federale verwarmingspremie van 100 euro netto in. Het ging om een van de maatregelen in het licht van de torenhoge energieprijzen. Elk gezin met eind maart een contract voor elektriciteit voor huishoudelijk gebruik heeft er recht op. Voor contracten voor commerciële of professionele activiteiten is er geen premie, net als voor tweede verblijven.

LEES OOK. Mogelijk duizenden mensen dreigen verwarmingspremie te mislopen: je hebt nog maar enkele dagen tijd voor aanvraag

De automatische toekenning is gebaseerd is op een uitwisseling van gegevens tussen de FOD Economie, de elektriciteitsleveranciers en het Rijksregister. Daarom kon het voor sommige consumenten gebeuren dat de premie er niet automatisch kwam. Alleen als alle gegevens honderd procent kloppen, gebeurde de ‘matching’ immers automatisch. Pakweg een ontbrekend busnummer of een letter te veel in de naam kon het proces verstoren.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten