Verdwijning van 83-jarige vrouw na twee jaar opgelost, met dank aan Google Street View

De verdwijning van een 83-jarige vrouw uit Andenne, nabij Namen, is na twee jaar opgelost met dank aan Google Street View. Dat meldt L’Avenir.

jvhBron: L'Avenir

Paulette Landrieux verdween op 2 november 2020 zonder het minste spoor na te laten. Het parket van Namen en de federale politie verspreidden destijds een opsporingsbericht voor de “mogelijk verwarde vrouw”, maar ook na een grootschalige zoekactie werd Landrieux niet teruggevonden.

Het parket wilde het dossier onlangs na twee jaar (onopgelost) afsluiten, maar een speurder die een wanhoopspoging deed om de familie alsnog gemoedsrust te bezorgen, zorgde toch nog voor een doorbraak: de man zocht de beelden van de woning van Landrieux op Google Street View op. Daarop was als bij wonder te zien hoe de vrouw de straat overstak, richting het huis van haar buurman.

De politie doorzocht daarop de tuin van die man, en vond het lijk van Landrieux onderaan de dijk naast de Maas. Vermoedelijk is de vrouw overleden aan de gevolgen van een val, maar daarover moet een autopsie uitsluitsel brengen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten