©  Yorick Jansens

Straf met uitstel voor slaan dubbele kaakbreuk op parking Versuz

Hasselt -

Een 22-jarige Lanakenaar is dinsdag in Hasselt veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel voor een vechtpartij op de parking van discotheek Versuz. De security had hem buitengesmeten, waarna hij een willekeurig slachtoffer een dubbele kaakbreuk en hersenschudding bezorgde.

Geert Houben

De vechtpartij vond plaats op 22 maart 2019. Het slachtoffer, een nu 22-jarige Truienaar, keerde met een vriend huiswaarts en kreeg het op de parking aan de stok met de twintiger en een kompaan. Eerder op de avond had de spilfiguur ruzie gekregen met de security en moest de discotheek verlaten. Het latere slachtoffer had daar totaal niets mee te maken. Zonder reden keerde de dader en zijn kompaan, eveneens uit Lanaken, zich tegen de slachtoffers. De Truienaar moest vuistslagen en trappen incasseren. Zelfs nog toen hij op de grond lag. De wagen van zijn moeder liep ook averij op.

Voor de rechtbank is de schuld van de twee bewezen op basis van verklaringen van onder meer een getuige en van de portier. De jongeman die de zwaarste klappen uitdeelde, was dronken en had drugs op zak. Hij is nu veroordeeld tot 15 maanden met uitstel en 800 euro boete. Voorwaarden zijn wel dat hij een cursus agressiebeheersing volgt, net als een behandeling voor zijn verslavingsproblematiek. Aan het slachtoffer met de dubbele kaakbreuk moet de agressieveling 15.500 euro betalen. Zijn kompaan, die zijn kat naar de rechtbank stuurde, kreeg een ticket voor zes maanden cel. Aan de tweede feestvierder, die hij enkele klappen gaf, is hij een symbolische euro verschuldigd.  

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten