Twintiger slaat toonbank Panos in Lanaken stuk na discussie over mondmasker

Lanaken -

Een twintiger uit Lanaken moest zich voor de Tongerse rechter verantwoorden omdat hij de toonbank bij de Panos vernielde. Hij werd boos omdat de medewerker vroeg om een mondmasker te dragen.

Shauni Deferm

Op 24 juli 2020 liep de 20-jarige man binnen bij de Panos-broodjeszaak in Lanaken. Toen hij een broodje bestelde, merkte de winkelmedewerker op dat de man geen mondmasker droeg en vroeg hem om het toch op te zetten. De twintiger werd boos en sloeg in het buitengaan een reclamepaneel omver.

De eigenaar van de broodjeszaak filmde het tafereel en plaatste het op Facebook. “Mijn cliënt kreeg het filmpje via de vader van zijn vriendin onder ogen. Hij werd boos, is terug naar de broodjeszaak gelopen en heeft gevraagd om het filmpje offline te halen. Toen die eigenaar dat weigerde, heeft mijn cliënt de vitrine van de toonbank stukgeslagen”, gaf de raadsman van de twintiger toe.

Opschorting

De twintiger gaf tijdens de behandeling van de zaak aan dat hij zichzelf niet altijd onder controle heeft. “Hij voelt zich snel geviseerd of onheus behandeld en reageert dan op ongepaste of overdreven wijze. Hij stelde zelf vragende partij te zijn om rond deze problematiek een begeleiding te volgen”, aldus de rechter in het vonnis. De man kreeg daarom ook de gunst van de opschorting, maar hij moet wel enkele voorwaarden naleven. Zo moet hij zich laten begeleiden, zijn studies verderzetten en een zinvolle dagbesteding zoeken.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten