Peltse arts in maart voor rechtbank nadat ze liefdesrivale wilde doden met injectienaald

Lanaken/Pelt -

Een vrouwelijke arts uit Pelt moet zich op 30 maart 2023 voor de Tongerse rechter verantwoorden omdat ze de echtgenote van de man waarop ze verliefd was probeerde te doden met een injectienaald.

Shauni Deferm

Opvallend gekleed in een felgele cardigan liep de 46-jarige arts donderdagochtend de Tongerse zittingszaal binnen. Ze was aanwezig voor de inleidingszitting in de zaak waarin ze verdacht wordt van het proberen toedienen van giftige stoffen met de dood tot gevolg op haar liefdesrivale. De vrouw is vrij onder voorwaarden, nadat ze na de feiten enkele maanden in voorhechtenis zat.

“Het zou de perfecte moord geweest zijn, een echt filmscenario”, zo omschrijft meester Erik Schellingen, raadsman van het slachtoffer, de feiten die zich op 29 mei 2019 rond tien uur ’s ochtends in een woning in Lanaken afspeelden. De arts zou een extreme verliefdheid gekoesterd hebben voor de muziekleraar van haar dochter. “Ze had een obsessie voor de echtgenoot van mijn cliënte”, aldus meester Erik Schellingen. Die obsessie zou ook blijken uit de vele belagingen waarvoor de arts bijkomstig dient te verschijnen.

Gevochten als leeuwin

Uiteindelijk escaleerde de situatie. De arts begaf zich op de dag van de feiten naar verluidt eerst nog naar het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) om aan haar shift te beginnen. Maar in plaats daarvan zou ze na het inchecken de bus richting de woning van het slachtoffer genomen hebben en drong ze vermoedelijk met een gestolen sleutel het huis binnen om de echtgenote van de man waarop ze verliefd was uit te schakelen. “Ze wilde haar uit de weg ruimen zodat ze eindelijk zelf kans zou maken”, aldus Schellingen.

De arts zou het slachtoffer, dat in de slaapkamer lag te slapen, eerst proberen verdoven met een doek gedrenkt in ether. Nadien zou ze met een spuit vol insuline de dodelijke injectie proberen toe te dienen. Het plan mislukte omdat het slachtoffer net op tijd wakker werd. “Ze heeft gevochten als een leeuwin. Dat is de enige reden waarom we vandaag niet voor assisen staan”, aldus Schellingen. De arts zou een paar weken eerder ook al eens binnengedrongen zijn in de woning, maar sloeg toen op de vlucht omdat ze het slachtoffer op de bovenverdieping hoorde.

Reputatieschade

De Peltse vrouw werd gearresteerd, verbleef in voorlopige hechtenis maar ontkende de feiten. Pas toen haar alibi doorprikt werd aan de hand van camerabeelden op de bus, bekende ze dat ze zich naar het huis begaf. Ze hield echter vol dat ze louter met het slachtoffer wilde praten.

Op 30 maart 2023 mag de arts haar verhaal doen voor de Tongerse correctionele rechtbank. Haar advocaten, meester Sven Mary en Natascha Bielen, vragen vier uur de tijd om hun pleidooien te voeren. Buiten het slachtoffer stelt ook het ZOL zich burgerlijke partij. “Wij hebben behoorlijke reputatieschade geleden en alle interne verhoren hebben ontzettend veel tijd gekost”, zo stelt meester Bert Partoens.

De arts is momenteel niet meer aan de slag bij het ZOL, maar ze is wel nog aan het werk als dokter. Haar advocaten wensen nog niet te reageren.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten