©  BELGA

Veertigtal vluchten van en naar België geannuleerd door staking in Italië

Mensen die vrijdag van of naar Italië vliegen, moeten rekening houden met vertragingen en annulaties. Dat komt door een staking van luchtverkeersleiders in Italië. Er zijn een veertigtal vluchten van en naar België geschrapt, zo blijkt uit cijfers van Brussels Airport en de luchthaven van Charleroi.

ltoBron: BELGA

Op Brussels Airport zijn vrijdag elf vertrekkende en elf aankomende vluchten geschrapt, zegt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli. Het gaat niet om alle Italië-vluchten, voegt ze toe. “Er zijn dus wel nog vluchten van en naar Italië morgen.”

De geschrapte vluchten zijn van de maatschappijen Brussels Airlines, ITA en Ryanair, zo valt af te leiden van het vluchtenschema van de luchthaven. Bij Brussels Airlines gaat het om rotaties naar Rome, Milaan en Napels, aldus Maaike Andries, de woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. 

LEES OOK. Luchthaven Charleroi weer open: vluchten vertrekken weer mét passagiers aan boord

De staking van de Italiaanse luchtverkeersleiders heeft ook gevolgen op de luchthaven van Charleroi. Volgens het vluchtenbord op de website van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) zijn er elf vertrekkende en elf aankomende Italië-vluchten geannuleerd. Het zijn allemaal vluchten van Ryanair. 

De staking komt er door onenigheid tussen luchtverkeersleider Enav en verschillende vakbonden over onder andere de organisatie van de arbeidstijd.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten