©  via REUTERS

Franse president Macron eerste buitenlandse leider bij ‘neofascistische’ Italiaanse premier

De nieuwe Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft daags na haar eedaflegging een eerste buitenlandse leider in persoon ontmoet. De eerste vrouwelijke premier van Italië sprak zondagavond in Rome iets meer dan een uur met de Franse president Emmanuel Macron.

wverBron: BELGA

De ontmoeting was niet gepland. Macron is in Rome voor een internationeel vredesforum, en er is maandag een audiëntie gepland bij paus Franciscus. Maar er werd dus ook ruimte gemaakt voor een onderonsje met Meloni. Na afloop zei Macron in een tweet in dialoog en met ambitie met haar te willen samenwerken.

Meloni leidt de radicaal-rechtse partij Fratelli d’Italia. Ze zit in een coalitie met het extreemrechtse Lega van Matteo Salvini en het rechtse Forza Italia van ex-premier Silvio Berlusconi.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgische eerste minister Alexander De Croo had Meloni zaterdag gefeliciteerd na haar eedaflegging. “Ik kijk uit naar onze nauwe samenwerking in de Europese Unie en de NAVO”, schreef De Croo op Twitter.

Aangeboden door onze partners