Buitenlandse media zijn hard voor Club Brugge na zware thuisnederlaag: bijna iedereen gebuisd, verdediger krijgt twee (!) op tien

Na vier wedstrijden en een knappe 10 op 12 ging Club Brugge gisteren voor het eerst (zwaar) onderuit in de Champions League. Porto bleek meer dan een maatje te groot en dat is ook de buitenlandse media niet ontgaan: “Club Brugge was wankel aan de bal.”

Jens Jacobs

  Het Franse L’Équipe toonde zich genadeloos voor de Brugse prestatie. Slechts twee spelers – Skov Olsen en Vanaken – kregen een voldoende voor hun prestatie, de rest werd gebuisd. Vooral de score van Abakar Sylla valt op. De Ivoriaan toonde zich in de eerste wedstrijden van Club nog solide centraal achterin, maar kreeg nu van de Franse sportkrant een twee. Geen enkele speler kreeg gisteren een lagere score.

  ©  L’équipe

  In de Portugese media werd vooral de prestatie van FC Porto bejubeld. A Bola titelt: “Porto neemt in België wraak voor de nederlaag in het Dragão.” Al plaatsen de Portugezen ook een kleine kanttekening bij de zege: “In de tweede helft had een onvoorzichtigheid van David Carmo alles kunnen verpesten. De verdediger beging een overtreding op Mechele en veroorzaakte zo een penalty. De doelman redde de eerste poging van Vanaken en de tweede poging van Lang.”

  Het Spaanse Marca zag Club dan weer zijn moment niet pakken. “Voetbal bestaat uit momenten en Club Brugge kreeg het zijne vanop de stip toen de tweede helft pas begonnen was. Sterker nog: het kreeg er twee , maar Diogo Costa stopte beide strafschoppen. Na defensief falen van Sylla en een rebound na een redding van Mignolet mocht Club een kruis maken over een mogelijk gelijkspel.”

  ©  AP

  In Duitsland waren ze iets minder kritisch voor de Bruggelingen. Kicker: “Brugge herstelde zich na het openingsdoelpunt enigszins goed, maar bleef de bezoekers te veel kansen geven om te scoren. Terwijl de achterlijn van Porto goed georganiseerd stond, waren de Belgen wankel aan de bal.”

    Aangeboden door onze partners

    LEES OOK

    Hoofdpunten