Politiezone Demerdal schorst preventief vijf medewerkers tegen wie strafrechtelijk onderzoek loopt naar mogelijke inbreuken op drugwet. © ROBtv

Vijf politie-inspecteurs Demerdal 4 maanden geschorst: namen genoemd in drugsonderzoek

Diest/Scherpenheuvel-Zichem -

Het politiecollege van de PZ Demerdal DSZ, met daarin een vertegenwoordiging van Diest en Scherpenheuvel-Zichem, heeft beslist om vijf personeelsleden tijdelijk te schorsen voor een periode van vier maanden. “Dit besluit nemen we in het belang van de goede werking van het korps.”

Vanessa Dekeyzer

Op dit moment loopt er tegen de vijf betrokken medewerkers van de politiezone in Diest en Scherpenheuvel-Zichem een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke inbreuken op de drugswetgeving. “De betrokken personeelsleden zijn gehoord tijdens een hoorzitting van het politiecollege en na beraad heeft het college beslist deze tijdelijke schorsing als ordemaatregel te bevestigen”, zeggen Diests burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) en burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem, Manu Claes (cd&v).

“Wij wensen nogmaals duidelijk te stellen dat de mogelijke strafbare feiten nog niet bewezen zijn en de betrokken personeelsleden genieten dan ook het vermoeden van onschuld. Of deze mogelijke feiten al dan niet bewezen zijn en kunnen toegerekend worden aan de betrokken personeelsleden zal immers moeten blijken uit het lopend strafrechtelijk onderzoek. Het college, de korpsleiding en de personeelsleden zelf hopen hierover op korte termijn duidelijkheid te krijgen”, klinkt het.

“Het college bedankt ook uitdrukkelijk het korps om op een professionele manier met de zaken om te gaan de afgelopen weken, en de manier waarop zij de veiligheid op hun grondgebied bleven garanderen en dat zullen blijven doen”, besluiten beide burgemeesters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten