Hangbrug ingestort in India: dodentol opgelopen tot minstens 132

In India, in de westelijke staat Gujarat, is zondag een hangbrug over de Machhu rivier ingestort. Er zijn nu al zeker 132 doden geteld, zo heeft een politieverantwoordelijke gezegd aan diverse media, waaronder The Times of India. Volgens de verantwoordelijke zal de slachtofferbalans vermoedelijk nog verder oplopen.

Honderden mensen liepen over de brug in de westelijke stad Morbi toen die instortte en velen in het water belandden. Op beelden van lokale nieuwszenders is te zien hoe tientallen mensen zich vastklampten aan de kabels van de brug.

Aanvankelijk meldden de autoriteiten dat 60 mensen om het leven kwamen, maar de dodentol is intussen opgelopen.Zender NDTV bericht inmiddels dat zeker 141 mensen zouden zijn overleden, en 177 anderen konden worden gered. Naar verluidt raakten ook een honderdtal personen gewond en zijn er nog vele vermisten. Er is een grote reddingsactie opgezet met boten.

Het gaat om een brug van 230 meter lang die gebouwd werd tijdens de 19de eeuw, in de Britse koloniale periode. De brug werd onlangs zes maanden gesloten voor renovatiewerken. Vorige week werd ze pas opnieuw geopend voor het publiek. Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van het ongeval.

Mogelijk bezweek de constructie onder het gewicht van de vele mensen. De autoriteiten schatten dat zich tussen de 400 à 500 mensen op en naast de brug boven de rivier Macchu bevonden, toen de steunkabels het niet meer hielden.

©  Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten