©  AP

Honderden olifanten, gnoes en zebra’s dood door langdurige droogte in Kenia

In Kenia zijn de afgelopen maanden honderden olifanten, gnoes en zebra’s om het leven gekomen, als gevolg van de zwaarste droogte in het land in decennia.

jvhBron: CNN

“We hebben de afgelopen negen maanden de dood geteld van 205 olifanten, 512 gnoes, 381 gewone zebra’s, 51 buffels, 49 Grevy-zebra’s, en 12 giraffen”, klonk het vrijdag in een rapport van het Keniaanse ministerie van Toerisme. “De droogte heeft onze herbivorenpopulatie zwaar getroffen.”

De Hoorn van Afrika wordt al vier regenseizoenen lang getroffen door droogte. 18 miljoen mensen in Somalië, Ethiopië en Kenia worden bijgevolg getroffen door voedseltekorten. Voor dieren betekent de droogte niet alleen leegstaande rivieren en dus dorst, maar ook verdord grasland en dus honger. Het Keniaanse ministerie van Toerisme probeert de droogte tegen te gaan door bronnen te boren en water te transporteren naar uitgedroogde waterpoelen.

Voormalig Keniaans minister voor Toerisme Najib Balala zei in juli dat klimaatverandering nu 20 keer zoveel dieren doodt als stropen.

©  Getty Images

©  AP

©  AP

©  AP

Aangeboden door onze partners